fredag 22. januar 2016

GIF - øvelse

GIF - øvingsoppgave



Info-grafikk om Fordøyelsessystemet

Vi har hatt et FYR-prosjekt med Naturfag og PFO, og vi har laget en Info-grafikk om Fordøyelsessystemet.

Her er resultatet:












Fargene er godt gjennomtenkt, og står til hverandre. Jeg har temafarger i lilla og rosa, med en turkis-blå bakgrunn. Jeg har et gjennomtenkt tema, og jeg har med alle elementene som skal med + fakta. Tegningen er plassert i sentrum, med fakta"bokser" rundt omkring illustrasjonen. Jeg har også uthevet navn på de forskjellige delene.

torsdag 14. januar 2016

Forlag_LOGO + egenvurdering

Vi har designet logo til vårt eget forlag i forarbeid til en FYR oppgave der vi skal designe en bokforside.



GRAFISK – Design av Logo
Egenvurdering
Jeg er veldig glad i foto og tenkte med en gang at jeg vil ha med et fotoapparat i logoen min. Jeg syns også det var viktig å få med sterke farger, og derfor tenkte jeg med en gang: «fargesirkelen med komplementær og sekundær fargene».
Jeg pinnet ideer og inspirasjon på pinterest, og laget en inspirasjonskollasj.
Deretter satte jeg i gang å tegne. Jeg tegnet et simpelt fotoapparat med logo skriften (Charl8) på den ene siden av kameraet, en blits på toppen, en knapp, og en stor linse med fargesirkelen inni. Slik ville jeg at det skulle bli.
Senere da jeg begynte å designe tenkte jeg at siden det er en logo til et bokforlag, så burde det ha noe med lesing eller bøker eller noe lignende å gjøre. Derfor tegnet jeg en bok bak kameraet jeg allerede hadde designet, slik at det ser ut som at kameraet hopper ut av boken.
Resultatet mitt er da altså et kamera som hopper ut av en bok, der kameralinsen har fargesirkelen med komplementærfargene og sekundærfargene i seg, og jeg er logo-«navnet» på selve kameraet.
Jeg er utrolig fornøyd med resultatet og jeg syns selv at jeg har brukt tiden godt. Jeg har gjort mitt beste og jeg er veldig fornøyd over det. Jeg liker ideen min godt, og ideen ble til et ganske bra resultat.

Jeg har fulgt oppgaven og jeg har jobbet med et eget design, pantone farger, rene linjer, komposisjon, en lesbar og unik font (denne fonten er ikke lagt inn i illustrator programmet fra før av, men jeg hadde veldig lyst til å bruke denne fonten, så jeg lastet den ned gratis fra nettet, og fikk IT-kontoret til å hjelpe meg med å få det inn på illustrator), jeg syns også at den er stilfull og tidløs.