onsdag 17. februar 2016

Portrett

Vi har jobbet med portrett. Min modell er Eivind Sæther.

Første portrettet er et rent portrett som er tatt i studio, med fokus på ansikt og lyssetting. Dette bildet er et i farge og et i Svart-Hvitt.

Portrett 1. i Farger.


Portrett 1. i Svart-Hvitt.




Det andre portrettet er tatt i studio der min tolkning av personen som portretteres skal utrykkes godt i bildet.

Portrett 2.

Jeg er inspirert av fotografen Agnete Brun. Jeg ble inspirert av hennes måte å fange øyeblikket på. Jeg prøvde også å få frem personlige trekk hos personen jeg fotograferer. Jeg prøvde å få stemning i bildet. Jeg brukte også god og bevisst bruk av lys.

Etter en samtale med Eivind fant jeg ut at favoritt fargen hans er rosa, og jeg har en oppfatning av at han er en morsom og leken person. Så stikkordene for min grunntanke for bildet er: "Rosa, morsom, lek/leken/lekent"
Derfor er det spenning, bevegelse og lek i bildet (med såpebobler, bevegelse, følelser, og ansiktsuttrykk og en morsom krone). Den rosa skjorta for å få frem at han er glad i rosa, for dette tenker jeg er et særpreg for Eivind. Jeg føler jeg fikk fanget øyeblikket godt, og jeg syns at bilder snakker godt til den som ser på det.


Photoshoot med Eivind

Her er noen av bildene fra en morsom, og lærerik photoshoot med en interessant, morsom og livlig person.














fredag 5. februar 2016

GIF

Vi har lært å lage GIF på skolen. Vi fikk en oppgave der vi skulle lage en GIF med tema "ROLL".

Her er min GIF:


Jeg brukte min porselensdukke som modell til denne oppgaven. Location er hjemme i mitt hus på kjøkkenet, for der var det best lys og best bakgrunn i huset mitt. Jeg tok bilder og løste denne oppgaven når jeg var syk hjemme, og prøvde å gjøre noe produktivt istedenfor å bare ligge hjemme.

Jeg prøvde bevisst å få til en så ren som mulig bakgrunn, og en rett horisontlinje. fargen på veggen og fargen på dukken har likheter og gjentakelser. Det er stor kontrast mellom fargen på veggen og fargen på gulvet. Det er en rett linje som skiller mellom disse kontrastene i farger. Jeg prøvde ha bakgrunnen som en negativ flate så godt det lot seg gjøre, men likevel ble det fint med denne kontrasten mellom vegg og gulv.

Porselensdukken er veldig søt og pen, og på GIF'en ser det ut som om hun tar masse piruetter i den pene kjolen sin. Jeg ville få frem en stemning av denne vakre "damen".

Jeg er selv veldig fornøyd over denne GIF'en, og velger å levere inn denne GIF'en som min innlevering, selv om jeg sitter igjen med to resultater på GIF med tema "Roll" synes jeg at denne ble den beste.

GIF'er

Her er noen forskjellige GIF'er jeg har laget mens jeg har øvet meg på å lage GIF:


GIF av hunden min med tema Roll




GIF av en appelsin med reversert skrelling